SALMÓ AL MOJITO
Us afegeixo, per demanda popular, la recepta del salmó.Pels que vau fer baixa hi ha un tupper al congelador, però no crec que duri gaire.
Que sapigueu que té efectes secundaris. A uns els hi va entrar la són i el agobiu dels que tenen són i no poden dormir. A d'altres els hi agafa una febre de picar gel, a d'altres els hi fa passar la gastritis per una estona.
Sigueu prudents i no abuseu.
SALMÓ AMB ESCALIBADA I ALL I OLI DE CIBULET
Vas al super, verduleria i a la Sirena i compres:
-1 llom de salmó/persona d'aquells embossats individuals que són de puta mare perque estan tallats perfectes i nets. Sino compra el que et vingui de gust.
-2 alberginies i 2 pebrots vermells per la escalibada (jo ahir vaig fer 3 i 3 per 7 persones)
-all i oli de mayonesa al gust.
-cebollino o cibulet. Jo el trobo al mercadona o a la verduleria, a les franquicies aquestes nooooo.
-150 gr de nata montada, no cal que estigui perfecte montada perque es per l'all i oli
Pos eso, comences fent la escalibada. Usease, poses els pebrots i les alberginies tal cual al forn, alçada mitja, foc mig-alt i deixes 1/2 hora. Quan vegis que el pebrot ja està tou i desinflat està fet del tot. Treus i peles en calent que és més fàcil. Si t'ha pillat el toro i els colegues venen en 15 minuts, fote-ho sota l'aigua sense pelar així no perd el gust (d'aixó jo no he dit res).
Un cop pelat hi talles a tires de 1 cm així super precís, i amb molt d'amor montes un llitet pel salmó, una tira de alberginia, una de pebrot, i nar fent. Monteu-ho en una bandeja pel forn que després cal gratinar.
La jefa deia que es posaven un sobre l'altre però a mi m'agrada més així, perque hi ha gent que no li agrada una cosa o l'altre.
Agafes una paella que sigui guapa, no com la meva que s'enganxa tot, tires un rajet d'oli i cous els lloms de salmó, el truqui aquí està en fer el salmó però no tant com per a que quedi del tot fet, o sigui que si aconsegueixes que el centre quedi una miiiica cru millor. Sino que sea lo que dios quiera.
Quan els tinguis fets, els vas posant a dormir.
Llavors ve la part xunga, el all i oli. La mayonesa de tota la vida amb un gra d'all al minipimer (sino està la opció all i oli del mercadona, secció refrigerats :P). El cibulet el talles a trocets molt petits, un manoju, al gust. Tires al pot i li dones amb el minipimer. El allioli es torna verd, però no patiu, encara és bó. Monteu la nata, más o menos. Barregeu-ho tot i ya ta.
Acotxeu carinyosament el salmó, ben napat amb el allioli i poseu 5 minuts a gratinar. El allioli agafa un color torradet molt xul.lo i la cuina i tota la casa fa una oloooor.
La part essencial d'aquesta recepta és tenir una bona companyia i ja veureu que bó que els hi sembla. Oferta vàlida per caps de setmana, reserves de grup, sopars de dos, amb els papes o la tieta.
1 comentario:
mmmmm, boníssim el tàper de salmó que hi havia al congelador ;P
El proper cop haureu de ser més ràpids.
Publicar un comentario